Wellness centar Reumal sadrži finsku i parnu saunu, hamam, jacuzzi, podvodnu masažu, salone za različite vrste masaža, kneipp i tople klupe, fitness sobu sa trakama za trčanje i biciklima, kozmetički salon sa najmodernijom opremom, relax sobu namijenjenu odmoru i relaksaciji, te vitamin bar za osvježenje.

Ovaj moderni wellness centar je dio strateškog obogaćivanja i proširivanja turističke ponude Reumala, ali i Fojnice, čineći dostupnima specifične usluge na ovim prostorima. U saradnji sa partnerima Wellness centar je opremljen savremenim aparatima čijom se primjenom ostvaruju izvanredni rezultati u domenu estetike, kozmetike i wellnessa.

Pored klasičnih wellness usluga poput masaža i sauna, centar nudi i tretmane iz oblasti kozmetike i estetike. Iz ponude treba posebno naglasiti tretmane kavitacije i radiofrekvencije, moderne postupke neinvazivnog i bezoblnog uklanjanja masnih naslaga kao alternativa liposukcije. Efekti ovih tretmana su višestruki: poticanje metabolizma, uklanjanje masnih naslaga, uklanjanje celulita, zatezanje kože, učvršćivanje kože i oblikovanje tijela.

Kozmetički salon raspolaže također savremenim aparatom Beauty Tower kojim se vrše svi tretmani lica (vapozon, vakuum i raspršivač, visoka frekvencija, frimator, Wood-ova lampa, cryo-termo terapija). Salon pruža i usluge manikira i pedikira, depilacije, te različitih tretmana tijela.

Sportski sadržaji su svakako neizostavan segment ponude svakog wellness i spa centra, pa tako i Wellness centar Reumal svojim klijentima pruža dodatne mogućnosti aktivnog sudjelovanja u procesu oblikovanja tijela i redukcije tjelesne težine. Korištenjem fitness trake i bicikla izvode se aktivnosti koje ne predstavljaju dodatni stres u procesu učenja, već su jednostavne za izvođenje, a istodobno zahtjevne u smislu fizičkog opterećenja.

Masaža je lijek, opuštanje, način da se čovjek probudi i uspava, da vrati izgubljenu sigurnost, potpuno spozna svoje tijelo, da prepozna neka mjesta na kojima je napet a toga možda nije ni svjestan.

Pozitivni efekti masaže su raznovrsni: poboljšava lokalnu prokrvljenost, snižava krvni pritisak i puls, opušta muskulaturu, pospješuje zarastanje rana i ožiljaka, ublažava bol, ubrzava metabolizam ćelija u tkivu, reducira stres, stvara psihičku opuštenost, održava elastičnost kože i vezivnih tkiva i utječe na cjelokupan vegetativni nervni sistem.

Iz ponude izdvajamo:
Klasična masaža – Aroma masaža – Četveroručna masaža – Refleksna masaža stopala – Sportska masaža – Masaža lica

Cjenovnik

Wellnes

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Informacije i rezervacije

+387 30 838 800
+387 30 838 801
+387 30 838 802
+387 30 838 848 fax
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Tretman skolioze kod djece

Novi program za prevenciju i tretman skolioze

Koncept po Katharini Schroth


Program je namijenjen...
Opširnije...

Odmor u wellness centru
ljeto 2016

Provedite odmor u Reumal wellness centru

Program od 5 dana po cijeni 365 KM


Aranžaman uključuje...
Opširnije...

Programi za penzionere
penzioneri 01

U saradnji sa  penzionerima/ umirovljenicima

Programi u trajanju od 10 dana


Najpovoljniji programi za penzionere ...
Opširnije...

Banjska 1, 71270 Fojnica, Bosna i Hercegovina
+387-30-838-800

Lječilište «Reumal» Fojnica

bsarendetr