Z A Š T O    H A M A M

 

-Vlažna para stimuliše protok krvi i intenzivno čisti kožu otvarajući pore, otklanja odumrle slojeve kože i ostavlja kožu mekanom, čistom i svilenkasto nježnom

-Djelotvorno je za osobe koje pate od poremećaja u spavanju, pretjeranog umora, oslabljene cirkulacije kože, suhe i napuknute kože, napetih i oslabljenih mišića, te osjetiljivosti kod naglih promjena temperature.

-Redukuje znakove stresa i umora, te vaš izgled čini mlađim i ljepšim

-Stimuliše kardiovaskularni sistem. Poboljšava cirkulaciju, ali ne podiže krvni pritisak

-Umanjuje razmožavanje većine bakterija i virusa, dajući imunom sistemu vremena da obnovi svoje snage

-Posebno se preporučuje kod navedenih stanja: astme, bronhitisa, kašlja, hrkanja, promuklosti, iskašljavanja (posebno uz pomoć eteričnih ulja), ne-akutnih reumatskih bolova kao i ograničenih i bolnih kretnji zglobova

 

Ritual hamam je pravo opuštanje koje uključuje:

Ritual započinje u parnoj sauni (temperatura 45 °C, 100 % vlaga).Parna sauna će otvoriti pore na koži cijelog tijela. Prilikom ulaska dobijete maramu (PESTEMAL) kojom omotate tijelo.

Finska sauna omogućuje da odumrle ćelije i nečistoće koje su duboko u koži izađu na površinu. Poboljšava se cirkulacija, tako da koža dobija zdravi sjaj.

Kad legnete na grijani kameni stol (GOEBBECK) slijedi izmjenično polijevanje hladno – tople vode po tijela (kneippanje).

Svaki posjet hamamu uključuje piling tijela s posebnim rukavicama (KESE). Tokom tog pilinga odstranjujemo gornji, odumrli sloj kožnih stanica i pospješujemo prokrvljenost vezivnog tkiva, te bolji tonus i elastičnost.

Nakon čišćenja kože slijedi masaža, odnosno gnječenje (trljanje) tijela pjenom sapunice. Učinak masaže je trenutan: koža postaje nevjerovatno čista i glatka, a tjelo se u potpunosti relaksira...

Masaža je lijek, opuštanje, način da se čovjek probudi i uspava, da vrati izgubljenu sigurnost, potpuno spozna svoje tijelo, da prepozna neka mjesta na kojima je napet a toga možda nije ni svjestan.

Pozitivni efekti masaže su raznovrsni: poboljšava lokalnu prokrvljenost, snižava krvni pritisak i puls, opušta muskulaturu, pospješuje zarastanje rana i ožiljaka, ublažava bol, ubrzava metabolizam ćelija u tkivu, reducira stres, stvara psihičku opuštenost, održava elastičnost kože i vezivnih tkiva i utječe na cjelokupan vegetativni nervni sistem.

Zatvoreni rekreativni bazen sa termomineralnom vodom,  uz hidromasaže, slapove i gejzire, idealan je izbor za uživanje u vodenoj idili koju upotpunjava čaroban ambijent vrhunskog osvjetljenja.

Proces opuštanja zaokružimo u relax sobi sa čašom pjenušca, šoljicom čaja ili pak laganim zalogajem

  Ø

 

Nova Godina 2019.

Cjenovnik

Informacije i rezervacije

+387 30 838 800
+387 30 838 801
+387 30 838 802
+387 30 838 848 fax
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Tretman skolioze kod djece
 
 
 

Novi program za prevenciju i tretman skolioze

Koncept po Katharini Schroth

Program je namijenjen...
Opširnije...

Nova Godina 2019.
Nova Godina 2019.

Novogodišnji dvodnevni aranžman u Reumalu

Cijena aranžmana po osobi iznosi 250 KM


Aranžaman uključuje...
Opširnije...

Programi za penzionere
penzioneri 01

U saradnji sa  penzionerima/ umirovljenicima

Programi u trajanju od 10 dana


Najpovoljniji programi za penzionere ...
Opširnije...

Banjska 1, 71270 Fojnica, Bosna i Hercegovina
+387-30-838-800

Lječilište «Reumal» Fojnica

bsarendetr