ZAŠTO HAMAM

- Vlažna para stimuliše protok krvi i intenzivno čisti kožu otvarajući pore, otklanja odumrle slojeve kože i ostavlja kožu mekanom, čistom i svilenkasto nježnom

- Djelotvorno je za osobe koje pate od poremećaja u spavanju, pretjeranog umora, oslabljene cirkulacije kože, suhe i napuknute kože, napetih i oslabljenih mišića, te osjetiljivosti kod naglih promjena temperature.

Redukuje znakove stresa i umora, te vaš izgled čini mlađim i ljepšim

Stimuliše kardiovaskularni sistem. Poboljšava cirkulaciju, ali ne podiže krvni pritisak

-  Umanjuje razmožavanje većine bakterija i virusa, dajući imunom sistemu vremena da obnovi svoje snage

- Posebno se preporučuje kod navedenih stanja: astme, bronhitisa, kašlja, hrkanja, promuklosti, iskašljavanja (posebno uz pomoć eteričnih ulja), ne-akutnih reumatskih bolova kao i ograničenih i bolnih kretnji zglobova

U velikoj sali hotela Reumal povodom 25.novembra-Dana državnosti BiH upriličen je koncert "Večer sevdaha uz saz"  koji su organizovali Lječilište Reumal i Općina Fojnica.

Povodom Dana državnosti BiH, u nedjelju će se održati Večer sevdaha uz saz.
Večer sevdaha će se održati u velikoj sali hotela Reumal sa počethom u 18:30h.

U subotu je u prelijepom ambijentu sale hotela Reumal upriličen godišnji koncert Vokalnog ansambla Srma koji na ovaj način obilježava sedam godina svog rada i djelovanja u Fojnici i šire.

Neuro-Sensitive je znanost o njezi osjetljive kože koja pomiče granice na području profesionalne i opće kozmetologije.

Radiofrekvencija je kontrolirano dubinsko zagrijavanje kože sondom koje dovodi do poboljšanja metabolizma stanica, povećanja mišićnog tonusa i elastičnosti tkiva te aktivacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena.

Reumal je imao (i ima) običaj, obično povodom neke godišnjice, da svoje goste koji su neprekidno godinama dolazili u banju i vlastitim sredstvima snosili troškove liječenja, dariva sa određenim brojem besplatnih dana boravka, prepoznajući na taj način njihovu  privrženost Fojnici.

Dijamantna mikrodermoabrazija je jedan od najtraženijih tretmana zbog velikog broja klijentica koje imaju problema sa strijama, ožiljcima od akni, povećanih pora, pigmentacija i sličnih nepravilnosti na koži koje tokom ljeta dolaze do izražaja.

Saradnja Lječilišta Reumal sa Maticom umirovljenika Hrvatske, inicirana je, sada već davne, 2004. godine posredstvom nekadašnjeg stanovnik Fojnice, a tadašnjeg predsjednika Matice, Vlade Lokmera, i održala se sve do današnjih dana.

Novogodišnji aranžman u Reumalu, kojim se tradicionalno obilježava ulazak u novu godinu, i ovaj put, svojim potencijalnim gostima nudi sadržajno obogaćen ugođaj: puni pansion sa dočekom i reprizom dočeka Nove godine, smještaj u 1/ 2 sobama (kablovska, telefon, internet), neograničeno korištenje saune, wellness bazena i trim kabineta, besplatan parking i Wi – Fi

Kulinarski show "Stol za 4" daje priliku gledateljima da pokažu koliko su vješti u kuhinji, dekoriranju stola, ali i stvaranju ugodne atmosfere.

Septembarsko okupljanje čelnih ljudi općinskih udruženja penzionera, upriličeno povodom svečanog potpisivanja Ugovora o liječenju između Lječilišta Reumal i Saveza Udruženja penzionera / umirovljenika Bosne i Hercegovine, postaje važan datum u kalendaru svih onih koji se profesionalno ili volonterski bave aktuelnim problemima pripadnika populacije tzv. treće životne dobi. Ugovor su potpisali Alija Mukača V.D. direktor Lječilišta Reumal i Redžo  Mehić, predsjednik Upravnog odbora Saveza Udruženja penzionera / umirovljenika BiH. Uobičajeno je, isto tako, da se ovo, sada već tradicionalno, okupljanje, iskoristi i za održavanje redovne godišnje Skupštine Saveza, kojoj je ovoga puta prisustvovao i Zijad Krnić, direktor Fonda PIO Federacije BiH.  

 Duboko potreseni preranim odlaskom naše kolegice i prijateljice doktorice Samihe, upućujemo iskreno saučešće njenoj porodici. Ponosni smo što je bila dio nas.

U Subotu 08.09. ispred "Aquaparka" zajedno vježbali pacijenti, gosti i građani Fojnice.

SVJETSKI DAN FIZIKALNE TERAPIJE - 08.Septembar 2018.
Budite aktivni, ostanite aktivni ključna je poruka fizioterapeuta za Svjetski dan fizioterapije koji će biti 08.09.2018.

Reumalov štand su posjetili brojne poznate ličnosti od Valentina Incka, preko Federalne ministrice Đapo, predsjednika udruženja penzionera do posjetilaca koji su željeli čuti o ponudi naših wellness i vikend programa.

Besplatan ulaz za sve posjetioce Aquaparka u petak, subotu i nedjelju

Dugo se već nije zborovalo u Reumalu. Možda je protekla i cijela decenija od zadnjeg okupljanja značajnijeg broja zaposlenika. Sindikalni pokušaji zborovanja na izbornim ili izvještajnim skupštinama, nisu vrijedni ni spomena. Vjerovatno je to i jedan od razloga zašto se na nastupnom obraćanju vršioca dužnosti direktora Alije Mukače sleglo svo reumalsko ljudstvo, koje je moglo odsustvovati, tih dvadesetak minuta, od svakodnevnih radnih obaveza. Aplauzom dočekan, aplauzom prekidan, aplauzom ispraćen: i kada je govorio finansijskom stanju Lječilišta; i kada je iznosio plan hitnih mjera koje se moraju odmah sprovesti; i kada je najavljivao reviziju poslovanja u proteklom periodu. Pa čak, i kada je kritikovao, te iste ljude koji mu aplaudiraju, za njihove propuste u radu - oni su mu kimanjem glavom odobravali.

Prilog možete vidjeti na dolje navedenom linku.

Upravni odbor Lječilišta Reumal,  na svojoj sjednici održanoj 04.06. 2018.god., razriješio je dužnosti direktora Ustanove dr Eldana Lokmića.  Samom razrješenju prethodili su Zaključci Općinskog vijeća Fojnica od 01.06. 2018.god., te pisana ostavka dosadašnjeg direktora, zaprimljena isti dan u Knjizi protokola Lječilišta. Na istoj sjednici, za vršioca dužnosti direktora Lječilišta, imenovan je, diplomirani ekonomista, Alija Mukača, koji je u prethodnom periodu obavljao funkciju pomoćnika načelnika za privredu Općine Fojnica.

Nova Godina 2019.

Cjenovnik

Informacije i rezervacije

+387 30 838 800
+387 30 838 801
+387 30 838 802
+387 30 838 848 fax
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Tretman skolioze kod djece
 
 
 

Novi program za prevenciju i tretman skolioze

Koncept po Katharini Schroth

Program je namijenjen...
Opširnije...

Nova Godina 2019.
Nova Godina 2019.

Novogodišnji dvodnevni aranžman u Reumalu

Cijena aranžmana po osobi iznosi 250 KM


Aranžaman uključuje...
Opširnije...

Programi za penzionere
penzioneri 01

U saradnji sa  penzionerima/ umirovljenicima

Programi u trajanju od 10 dana


Najpovoljniji programi za penzionere ...
Opširnije...

Banjska 1, 71270 Fojnica, Bosna i Hercegovina
+387-30-838-800

Lječilište «Reumal» Fojnica

bsarendetr