Novogodišnji aranžman u Reumalu, kojim se tradicionalno obilježava ulazak u novu godinu, i ovaj put, svojim potencijalnim gostima nudi sadržajno obogaćen ugođaj: puni pansion sa dočekom i reprizom dočeka Nove godine, smještaj u 1/ 2 sobama (kablovska, telefon, internet), neograničeno korištenje saune, wellness bazena i trim kabineta, besplatan parking i Wi – Fi

Kulinarski show "Stol za 4" daje priliku gledateljima da pokažu koliko su vješti u kuhinji, dekoriranju stola, ali i stvaranju ugodne atmosfere.

Septembarsko okupljanje čelnih ljudi općinskih udruženja penzionera, upriličeno povodom svečanog potpisivanja Ugovora o liječenju između Lječilišta Reumal i Saveza Udruženja penzionera / umirovljenika Bosne i Hercegovine, postaje važan datum u kalendaru svih onih koji se profesionalno ili volonterski bave aktuelnim problemima pripadnika populacije tzv. treće životne dobi. Ugovor su potpisali Alija Mukača V.D. direktor Lječilišta Reumal i Redžo  Mehić, predsjednik Upravnog odbora Saveza Udruženja penzionera / umirovljenika BiH. Uobičajeno je, isto tako, da se ovo, sada već tradicionalno, okupljanje, iskoristi i za održavanje redovne godišnje Skupštine Saveza, kojoj je ovoga puta prisustvovao i Zijad Krnić, direktor Fonda PIO Federacije BiH.  

 Duboko potreseni preranim odlaskom naše kolegice i prijateljice doktorice Samihe, upućujemo iskreno saučešće njenoj porodici. Ponosni smo što je bila dio nas.

U Subotu 08.09. ispred "Aquaparka" zajedno vježbali pacijenti, gosti i građani Fojnice.

SVJETSKI DAN FIZIKALNE TERAPIJE - 08.Septembar 2018.
Budite aktivni, ostanite aktivni ključna je poruka fizioterapeuta za Svjetski dan fizioterapije koji će biti 08.09.2018.

Reumalov štand su posjetili brojne poznate ličnosti od Valentina Incka, preko Federalne ministrice Đapo, predsjednika udruženja penzionera do posjetilaca koji su željeli čuti o ponudi naših wellness i vikend programa.

Besplatan ulaz za sve posjetioce Aquaparka u petak, subotu i nedjelju

Dugo se već nije zborovalo u Reumalu. Možda je protekla i cijela decenija od zadnjeg okupljanja značajnijeg broja zaposlenika. Sindikalni pokušaji zborovanja na izbornim ili izvještajnim skupštinama, nisu vrijedni ni spomena. Vjerovatno je to i jedan od razloga zašto se na nastupnom obraćanju vršioca dužnosti direktora Alije Mukače sleglo svo reumalsko ljudstvo, koje je moglo odsustvovati, tih dvadesetak minuta, od svakodnevnih radnih obaveza. Aplauzom dočekan, aplauzom prekidan, aplauzom ispraćen: i kada je govorio finansijskom stanju Lječilišta; i kada je iznosio plan hitnih mjera koje se moraju odmah sprovesti; i kada je najavljivao reviziju poslovanja u proteklom periodu. Pa čak, i kada je kritikovao, te iste ljude koji mu aplaudiraju, za njihove propuste u radu - oni su mu kimanjem glavom odobravali.

Prilog možete vidjeti na dolje navedenom linku.

Upravni odbor Lječilišta Reumal,  na svojoj sjednici održanoj 04.06. 2018.god., razriješio je dužnosti direktora Ustanove dr Eldana Lokmića.  Samom razrješenju prethodili su Zaključci Općinskog vijeća Fojnica od 01.06. 2018.god., te pisana ostavka dosadašnjeg direktora, zaprimljena isti dan u Knjizi protokola Lječilišta. Na istoj sjednici, za vršioca dužnosti direktora Lječilišta, imenovan je, diplomirani ekonomista, Alija Mukača, koji je u prethodnom periodu obavljao funkciju pomoćnika načelnika za privredu Općine Fojnica.

Rijetke su škole koje u svom obrazovnom procesu nude zanimanja fizioterapeutski tehničar. Ali, još su rjeđe škole koje nude ovo zanimanje, a da imaju mogućnost izvođenja praktične nastave u ustanovama tipa Reumala, za čije potrebe se u većini slučajeva ovakva vrsta kadrova i obrazuje.

Pažljivo biranje učešća na nekim sajmovima, nikada se ne bi smjelo podvesti pod mišljenje, koje preovlađuje kod određenog dijela ljudi, da je to novac bačen u vjetar. Sajmovi su svojevrstan oblik reklamiranja, ali i potvrda vašeg postojanja i pokazivanja javnosti, onog, čime se baviš.

Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje iz Sarajeva koja se bavi obrazovanjem učenika sa umanjenim intelektualnim sposobnostima za neka jednostavna zanimanja (pomoćni moler, pomoćni tapetar, knjigovezac, cvjećar, i sl.), nedavno se Lječilištu Reumal obratila sa zahtjevom da 6 učenika sa narušenim zdravljem u pratnji dva profesora provedu 2 – 3 dana na liječenju u Fojnici o trošku Reumala.

Tri janjeta, tri gajbe Sarajevskog, dva pakovanja čačkalica, potreban broj plastičnih čaša, tanjura i salveta, par boca fante i kisele, salata – i nije baš privlačan nagradni fond i satisfakcija za proliveni znoj i upaljene mišiće za učesnike nogometnog turnira organiziranog po sektorima između uposlenih Lječilišta Reumal.

Začudo, ovaj puta nije kišilo na ispraćaju 40. – te generacije fojničkih maturanata. Sreća, jer, sve ozbiljne meteo prognoze upozoravale su na evidentnu mogućnost popodnevnih pljuskova u unutrašnjosti Bosne i Hercegovine.Tradicionalno, defile maturanata je najposjećeniji događaj u Fojnici.

U Reumalu je 11. maja javnom tribinom u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Fojnica i Muftijstva Sarajevsko, počelo obilježavanje 555. godišnjice od uručivanja ahdname sultana Mehmeda Fatiha, gvardijanu Franjevačkog samostana u Fojnici fra Anđelu Zvizdoviću.

Ramazan u Reumalu, možda nije kao kod kuće; nedostaje vam vaše mjesto sjedenja u dnevnoj sobi, ili pogled kroz prozor na poznati krajolik, ili slatka dosada cjelodnevnog ljenjčarenja.

Danas je, jednosatnim odsustvom od svakodnevnih radnih aktivnosti, za 20 zaposlenika koji ove godine pune 10 (16), 20 (1) ili 30 (3) godina neprekidnog rada, priređen svečani prijem, na kojem su slavljenicima uručene zahvalnice i prigodne novčane nagrade.

Oduvijek se mislilo da april ima 30. dana i da Prvi maj dolazi poslije 30. aprila. Ove godine, april se nešto pofebruario, smanjio, „pokupio“, pa je jedva nagurao na 27 dana. Naime za neke je, slično kao i prethodnih godina, Prvi maj stigao u petak popodne.

Cjenovnik

Informacije i rezervacije

+387 30 838 800
+387 30 838 801
+387 30 838 802
+387 30 838 848 fax
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Tretman skolioze kod djece

Novi program za prevenciju i tretman skolioze

Koncept po Katharini Schroth


Program je namijenjen...
Opširnije...

Odmor u wellness centru
ljeto 2016

Provedite odmor u Reumal wellness centru

Program od 5 dana po cijeni 365 KM


Aranžaman uključuje...
Opširnije...

Programi za penzionere
penzioneri 01

U saradnji sa  penzionerima/ umirovljenicima

Programi u trajanju od 10 dana


Najpovoljniji programi za penzionere ...
Opširnije...

Banjska 1, 71270 Fojnica, Bosna i Hercegovina
+387-30-838-800

Lječilište «Reumal» Fojnica

bsarendetr