Prokoško jezero

 

Prokoško jezero se nalazi na planini Vranica (na 1636 metara nadmorske visine) i udaljeno je od grada 22 kilometra makadamskim putem. Okruženo je planinama Vranica, Treskavica, Sjekira i Radovina, glečerskog je porijekla i u njemu se još uvijek zadržao Rajzerov triton (Triturus alpestris reiseri), vrlo rijetka endemska životinjica. Jezero je poribljeno, a ljeti omogućava ugodno kupanje. Jezero je okruženo je stočarskim kolibama – katunima u kojima tokom ljeta boravi lokalno stanovništvo koje stoku izvodi na ispašu, a u katunima se mogu dobiti pravi domaći specijaliteti (ovčiji sir, kajmak, pita, hljeb ispod sača).

 

Slapovi Kozice

 

Deset kilometara sjeverno od Fojnice nalaze se slapovi Kozice; 3 vodopada 10-20 m visine.


Rekreacijski centar „Brusnica“

 

Nalazi se 16 km od Fojnice, na planini Vranici, najvišoj planini Srednje Bosne (2.115 m). Zamišljen je kao centar aktivnog odmora, čiji se glavni objekat hotel “Brusnica” nalazi na lokaciji Fratarske staje – Poljana, u neposrednoj blizini ski-liftova. RC „Brusnica“ svojim gostima u ljetnom periodu nudi sljedeće sadržaje: jahanje, brdski biciklizam, šetnje markiranim i uređenim stazama, planinske transverzale, od kojih izdvajamo onu do Prokoškog jezera dugu 33 km, bogat lov i ribolov, zabavište za djecu, sportske terene za odbojku na pijesku i višenamjenski sportski teren (nogomet, rukomet, košarka i tenis) što je idealno za aktivni odmor. Hotel „Brusnica“ raspolaže sa 46 kreveta, restoranom i kamin salom sa 80 mjesta, terasom sa 60 mjesta, te saunom i salonom za masažu.


Dodatne informacije na www.brusnica.ba.

 

Planinska kuća „Jezernica“

 

Nalazi se na putu Fojnica – Prokoško jezero na 1100 m n/v, udaljena 12 km od Fojnice, a 8 km od Prokoškog jezera makadamskim putem. Okružena netaknutom prirodom nudi idealne uslove za odmor, rekreaciju, planinarenje i šetnje šumskim stazama. U neposrednoj blizini Planinske kuće, pored rijeke Jezernice nalaze se lijepo uređeni hladnjaci, kao i igralište za djecu, dok se unutar kuće najmlađi mogu zabavljati uz video igrice. Planinska kuća „Jezernica“ raspolaže sa 40 kreveta, te kamin-restoran kapaciteta 40 osoba u kojem se nudi izvrsna kuhinja kao i specijaliteti karakteristični za ovaj dio Bosne i Hercegovine. Mnogi istinski zaljubljenici u planinu i prirodu doživljavaju ovdje neke od nezaboravnih iskustava.


Dodatne informacije na www.jezernica.ba.

8. MART

8. mart

Cjenovnik

Informacije i rezervacije

+387 30 838 800
+387 30 838 801
+387 30 838 802
+387 30 838 848 fax
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Tretman skolioze kod djece
Skolioza kod djece

Novi program za prevenciju i tretman skolioze

Koncept po Katharini Schroth

Program je namijenjen...
Opširnije...

Hamam praznični popust
Hamam

Doživite nezaboravne i neprocjenjive trenutke

Ponuda vrijedi do 31.01.2019.

Hamam Reumalov ritual uključuje...
Opširnije...

Programi za penzionere
Penzioneri/umirovljenici

U saradnji sa penzionerima/umirovljenicima

Programi u trajanju od 10 dana

Najpovoljniji programi za penzionere ...
Opširnije...

Banjska 1, 71270 Fojnica, Bosna i Hercegovina
+387-30-838-800

Lječilište «Reumal» Fojnica

bsarendetr